HACCP Digitaal

1

La Lorraine Bakery Group

La Lorraine Bakery Group (LLBG) is een familiebedrijf met meer dan 80 jaar ervaring in de maalderij- en bakkerijsector. De hoofdzetel bevindt zich in België, ze produceren in 12 verschillende bakkerijen en leveren hun producten in meer dan 30 landen. De meer dan 4.000 enthousiaste medewerkers creëren jaar na jaar gezonde groeicijfers.

LLBG's succesrecept? Hun gedeelde passie, de 5 sterke familiewaarden, ons streven naar de beste kwaliteit en productinnovaties, en hun langetermijnvisie om internationale markten te veroveren.

Diensten

PHP ontwikkeling
MySQL

Het probleem

Alle temperatuurcontroles van de verschillende koeltogen en warmhoudtoestellen gebeurde op papier en werden ter plaatse in de verschillende winkels bewaard.
Ook was er geen controlelijst elke morgen of week om ervoor te zorgen dat bepaalde punten altijd gecontroleerd werden.

Onze oplossing

Een online platform waar automatisch elke morgen een checklijst wordt gelanceerd met vragen/punten die beantwoord moeten worden. Daarnaast worden per winkel ook de temperaturen per toestel genoteerd. Indien een temperatuur afwijkt van bepaalde in te stellen waarden wordt een boodschap meegegeven zoals bvb. vernietig de etenswaren. Omdat niet alle winkels dezelfde toestellen hebben, werd er gewerkt met een configuratie die aanpasbaar is per winkel. Via de rapportage ziet men meteen welke checklijsten in orde zijn en welke temperaturen conform zijn.

Met het online platform werden meteen ook nog 2 andere items aangepakt: het delen van documenten vanuit de hoofdzetel naar de winkels toe zoals handleidingen of inspectierapporten. En ook acties vanuit het kwaliteitsstandpunt: deze acties kunnen telkens met afbeeldingen en/of een filmpje verduidelijkt worden. Zo kan de ene maand gewerkt worden rond handhygiëne terwijl de volgende maand de aandacht gaat naar bvb coronamaatregelen.

Ook interesse in deze applicatie?